top of page

Jongeren Op Gezond Gewicht

Wij zijn een JOGG-school

 

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Onze school werkt samen met de gemeente Heerlen, de jeugdgezondheidszorg en Alcander.

https://www.heerlen.nl/

https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/jeugd-en-gezin

https://jogg.nl/

https://www.ggdzl.nl/burgers/jeugd-en-gezin/jeugdgezondheidszorg/

https://www.alcander.nl/organisatie/missie-visie-en-beleid/

 

Wat doen wij op school?

 

Woensdag Waterdag

Als school hebben we ervoor gekozen om een gezamenlijke waterdag in te voeren en wel op “water woensdag”. Alle kinderen laten die dag alle pakjes thuis. De kinderen nemen hun JOGG bidon meenemen of een andere bidon/fles mee. Ook zijn er bekertjes in de klas om water te drinken. Alle meesters en juffen geven die dag het goede voorbeeld, het is tenslotte iets van ons samen. We gaan ervanuit dat de ouders dit ondersteunen.

We vinden het super zijn als de kinderen op andere dagen ook meer water gaan drinken. Nederland behoort tenslotte tot de top van de wereld op het gebied van kraanwaterkwaliteit. Voordat kraanwater uit de kraan stroomt is het gezuiverd met de modernste technieken. Kraanwater bevat

mineralen die ons lichaam nodig heeft en is de goedkoopste dorstlesser. En het mooiste: het is gratis en overal beschikbaar.

Schoolfruit

De school schrijft zich ieder jaar in voor het project Schoolfruit. De kinderen krijgen dan gedurende 20 weken op woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit en -groente. EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten in de klas. Elke dag groente en fruit verbetert de gezondheid en leerprestaties! De leerlingen zijn enthousiast en maken kennis met onbekende groente- en fruitsoorten.

 

Beweging

Sinds 2018 heeft de school een Schoolplein 14. Dit schoolplein nodigt de kinderen uit meer te bewegen. De gymlessen worden door de vakdocent gym gegeven. Daarnaast biedt de school in samenwerking met Alcander een naschools sportprogramma aan.

bottom of page